НОВИНИ

Светът на видеоигрите оживява в концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио

Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио на 14 март в зала "България". The World of Video Game Music е част от осмия сезон на цикъла "Музиката на Америка", представен от "Кантус фирмус" и фондацията "Америка за България", съобщават от екипа.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:41, 26.01.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още
светът видеоигрите оживява концерт оркестъра класик радио

В програмата са атрактивни музикални откъси от любими на геймърите заглавия като World of Warcraft, StarCraft 2, Overwatch, Uncharted 2, Diablo 3, Super Mario, Gears of War 2, Fallout 4, Call of Duty, Lord of the Rings Online, EverybodyТs Gone to the Rapture и други. Парчетата са разнообразни и продължават най-добрите традиции на оркестровата филмова музика. Повечето партитури ще прозвучат премиерно у нас. Те са създадени за продукти на водещите компании в тази индустрия.

Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на образи от игрите на голям екран в залата. Основен диригент на концерта е Ейми Андерсън от САЩ, известна с работата си като музикален директор на концертната продукция Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses. Андерсън е гостувала на елитни оркестри в цяла Европа, Канада, САЩ и Мексико.

В залата ще присъстват трима композитори. Един от тях е Нийл Акрий, допринесъл за партитурите на World of Warcraft, Diablo 3 и други хитови заглавия. Той ще участва в концерта и като диригент на своите произведения.
Специално за събитието от Лос Анджелис ще пристигне и българката Пенка Кунева с много успешна кариера на композитор и оркестратор в Холивуд, музикален автор на играта Prince of Persia, включена в програмата. Тя има активна роля в подготовката на концерта с личните си контакти във филмовата и компютърна индустрия.

Друг български акцент в програмата е музиката от Divinity: Original Sin 2, отличена с няколко престижни награди за 2017 г., сред които Game of the Year от британското списание PC Gamer. Създателят на музиката Борислав Славов (Glorian), който също ще присъства, е в авторския екип и на игрите Crysis 2 и Crysis 3, работил е в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водачите в обществения транспорт в София ще продават зелен билет
Водачите в обществения транспорт в София ще продават "зелен билет"
459 училища в страната затварят заради висока заболеваемост от грип
459 училища в страната затварят заради висока заболеваемост от грип