НОВИНИ

Съюзът на архитектите връчи наградите си на пролетния салон на дизайна

Съюзът на архитектите в България тази вечер връчи своите награди на пролетния салон "Дизайн за архитектурата". 5-членното жури определи 7 победители.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
22:37, 03.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
съюзът архитектите връчи наградите пролетния салон дизайна

Сред отличените са Националната художествена академия с приз за "Цялостно представяне", архитект Мая Бужашка за изложбата "Корени във времето" и Лесотехническият университет. В пролетния салон бяха представени архитектурни проекти и идеи от промишления дизайн. Посетителите видяха разработки на студенти и техните преподаватели, насочени към интериорния дизайн и модернизирането на градската среда.

Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България: "Този пролетен салон на дизайна "Светът е дизайн" за архитектура и дизайн е свързан най-вече с прагматизма, отнесен към градската среда. Понеже ние всички знаем, че градската среда е много важна, тя освен всичко друго и възпитава, тя дава възможността да пребиваме комфортно и да изпитваме наслада от естетиката, която би могла да ни даде изкуството на дизайна и на архитектурното оформление".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: ГЕРБ вече има свой кандидат за президент
Цветан Цветанов: ГЕРБ вече има свой кандидат за президент
Отличие от БАН за президента на Санкт-Петербургския държавен университет
Отличие от БАН за президента на Санкт-Петербургския държавен университет