НОВИНИ

Създадоха механизъм за незабавна реакция в случай на нападение над медици

Механизъм за незабавна реакция в случай на нападение над медици са създали столичната полиция и Софийската районна прокуратура. Техни представители се срещнаха с директори на болници и центъра за спешна помощ, за да им разяснят как да действат, ако има инцидент. До края на месеца МВР ще провери сигурността в болниците и ще направи анализ какви мерки за подобряването й са необходими.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
15:55, 26.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
създадоха механизъм незабавна реакция случай нападение медици

За момента се знае, че не всички линейки имат паник бутони, докато повечето спешни отделения в София са оборудвани, стана ясно след срещата. В случай на проявена физическа агресия, ръководството на болницата или центърът за спешна помощ незабавно трябва да уведоми полицията и координиращия прокурор. Негово задължение е да организира бързо разследване и събиране на доказателства.

Радослав Димов - и.д. районен прокурор на София: "С оглед бързото изясняване на обективната истина и приключване на случая.
проф. Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "Пирогов": "Изключително важно е да бъде запазен доказателственият материал, така че ние ще инструктираме хората, които трябва да подадат информацията на всички екипи. "
Ивайло Иванов, директор на СДВР: В МВР няма да има определен служител, тъй като информацията, която ще постъпва в болничното заведение, ще бъде насочена към съответното районно управление на територията, на която е медицинското заведение. МВР реагира по един и същ начин, така, че когато получим сигнал, ние незабавно се отзоваваме, така че не можем да го определим, да сложим норматив."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП задържа девет лица, участвали в организирана престъпна група
ГДБОП задържа девет лица, участвали в организирана престъпна група
През октомври изтича валидността на 4000 стикери за зелена и синя зона
През октомври изтича валидността на 4000 стикери за зелена и синя зона