НОВИНИ

Таван на бонусите за държавните регулатори

С консенсус парламентът прие да бъде сложен таван на бонусите , които имат право да взимат държавните регулатори. Промените са предложени от Реформаторския блок.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:25, 02.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Мотивите им са, че липсва ясен регламент за определяне на допълнително възнаграждение на служителите и ръководството в някои регулатори - Комисията за финансов надзор, Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за енергийно и водно регулиране. Депутатите се съгласиха, че независимостта на регулаторите не би трябвало да означава да си определят сами бонусите и да се получава така ,че взимат многократно повече от председателя на парламента, премиера или президента. Добавиха като пример и високите заплати в БНБ излезли около казуса КТБ .


;
Мартин Димитров, депутат от ПГ на Реформаторския блок: "Народът неслучайно е казал, че не е луд тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава. Тия дето ядат зелника, уважаеми колега, те не са луди, ние сме лудите, че не сме приели ясни разпоредби за заплатите на регулаторите в България. Наистина няма логика председателя на БНБ да взима 4 пъти по-висока заплата примерно от финансовия министър. Хайде да сравним отговорностите на финансовия министър и на председателя на БНБ, особено в условията на валутен борд".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да си спомним за Петко Бочаров (ВИДЕО)
Да си спомним за Петко Бочаров (ВИДЕО)
ЕК отпуска спешно 700 млн евро за хуманитарна помощ
ЕК отпуска спешно 700 млн евро за хуманитарна помощ