НОВИНИ

Телефонен измамник се представи за шефа на полицията в Хасково

Замесиха името на директора на полицията в Хасково в телефонна измама. Оказва се, че това не е първия път, в който измамници използват името на Ангел Цанков за злоупотреби. В конкретния случай измамата е предотвратена. Образувана е проверка.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
06:43, 20.10.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Управителка на хасковски ресторант разказа, че около обяд ѝ се обадил мъж, който се представил за директора на областната дирекция на МВР, комисар Ангел Цанков. Мъжът поискал собственика на заведението да съдейства на полицията като намери преводач. В последствие поискал банков превод и накрая да му бъде закупен ваучер.

Ива Буджашка, управител на местен ресторант: Човек със самочувствие! Говореше така, как да кажа... все едно заповеднически, заповеднически - “Дайте номера на вашия шеф, да ми се обади”. По този начин.

Управителката се обадила на своя шеф и му предала за обаждането. Той се усъмнил и се свързал веднага с директора на полицията Ангел Цанков. Така измамата била осуетена. Сценарият обаче според Цанков е могъл да се развие и по друг начин.

Ст. комисар Ангел Цанков, началник на ОД МВР-Хасково: Управителят на заведението казва на обикновен служител евентуално да намери преводач. Свързва измамника с него. Той се обажда и вместо за преводач, говори за превод на пари. Ако разговорът не тръгне. Той се опитва да го накара да купи ваучери, които да предостави на измамника.

За четвърти път използват името на Ангел Цанков в опит за телефонни измами, но до момента мошениците не са успявали. Обикновено те изхвърлят телефона след като разберат, че силите на реда са наясно със схемата.

От полицията още веднъж предупреждават, че използват услугите само на лицензирани преводачи и не търсят пари от граждани, за да изобличат алоизмамниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млада художничка представи дебютната си изложба
Млада художничка представи дебютната си изложба
След акцията на ГКПП Малко Търново
След акцията на ГКПП "Малко Търново"