НОВИНИ

Три пъти по-висока глоба за кражбата на ток предлага министър Петкова

Три пъти по-висока глоба за крадците на ток - тази законодателна промяна предложи днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дискусия, посветена на проблемите в сектора.

bnt avatar logo
от БНТ
11:19, 27.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

На нея присъстваха и трите електроразпределителни дружества. Стана ясно, че всяка година щетите от кражбите на ток възлизат на 6 и половина милиона лева.

Министър Петкова предложи глобата за откраднат киловат час електроенергия да се увеличи от 7 на 20 стотинки. Както и срокът на наказанието да се вдигне от 3 на 6 месеца.

Петкова обяви, че ще се създаде работна група с бизнеса в енергийното министерство, за да бъдат изготвени законовите текстове.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Към настоящият момент съществува един такъв парадокс и една такава несправедливост, ако мога така да се изразя - тези лица, които са недобросъвестни и крадат ел. енергия плащат по цена по технологични разходи, които са около 6 ст. на киловат час, а лоялните клиенти плащат по 13-15 ст. на киловат час и това сами разбирате е недопустимо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителна площадка в двора на училище
Строителна площадка в двора на училище
Реакциите след президентския сблъсък в САЩ
Реакциите след президентския сблъсък в САЩ