НОВИНИ

Тереза Мей: Правата на гражданите на ЕС ще бъдат гарантирани след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че е постигнат напредък в "тежките" преговори за Брекзит и че правата на гражданите на ЕС ще бъдат гарантирани от британските закони след излизането на страната от съюза, предаде Асошиейтед прес.

тереза мей правата гражданите бъдат гарантирани брекзит
bnt avatar logo
от БНТ
17:53, 22.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
"Проведохме три кръга преговори и макар и на моменти те да бяха тежки, е ясно, че благодарение на професионализма и усърдието на (преговарящите) Дейвид Дейвис и Мишел Барние, постигнахме конкретен напредък по много важни въпроси", заяви тя, цитирана от Ройтерс.

В днешната си реч във Флоренция Мей изрази амбицията си да намери изход от задънената улица в преговорите за Брекзит, като подчерта, че и двете страни имат "дълбоко чувство за отговорност" да гарантират, че раздялата им ще премине "гладко и разумно".

Тя опита да обясни защо избирателите в Обединеното кралство не чувстват ЕС като неразделна част от своята същност, но каза, че Великобритания няма да изостави европейските си съседи.

По думите ѝ успехът в преговорите за Брекзит е "в интерес на всички". "Преминаваме през критичен период", но "когато сме заедно, можем да постигнем добри резултати", каза Мей и допълни, че целта по-добро бъдеще за всички европейски граждани, предаде Франс прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе е взето решението за обявяването на Независимостта на България
В Русе е взето решението за обявяването на Независимостта на България
Разкрита e домашна плантация за марихуана в Шумен
Разкрита e домашна плантация за марихуана в Шумен