Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено консумираме тиква за десерт или самостоятелно.
В България най-популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки.
Ето и още няколко предложения за това как да закусваме с тиква:
И нещо любопитно: Илинойс е Световна столица на тиквата. Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.
Георг Георгиев пред БНТ: Нищо за Украйна не би могло да се случи без самата нея
Преговорите за мир в Украйна: Има ли доближаване в позициите на Киев и Вашингтон?
Съпругата на Литвиненко пред БНТ: Убийството му е ядрен тероризъм в центъра на Лондон