НОВИНИ

Тиква за закуска

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено консумираме тиква за десерт или самостоятелно.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:01, 21.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
тиква закуска

В България най-популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки.

Ето и още няколко предложения за това как да закусваме с тиква:

  • Мъфини от тиква - все по-често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
  • Френски тост с тиква - той е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
  • Овесени ядки с тиква - това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.
  • Крем карамел с тиква - ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем карамел с парченца тиква.

И нещо любопитно: Илинойс е Световна столица на тиквата. Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В очакване на освобождаването на Мосул
В очакване на освобождаването на Мосул
Спешните медицински случаи в три категории
Спешните медицински случаи в три категории