НОВИНИ

Тим Бъртън представи най-новия си филм "Домът на Мис Перегрин за чудати деца"

Култовият режисьор Тим Бъртън представи най-новия си проект на бляскава премиера в Ню Йорк тази нощ. Филмът с участието на звезди като Самюел Джаксън и Ева Грийн е адаптация на хитовия фантастичен роман за деца на Рансъм Ригс.

bnt avatar logo
от БНТ
07:26, 30.09.2016
Чете се за: 01:04 мин.
Още

"Домът на Мис Перегрин за чудати деца" е издадена през 2011 година и се задържа в списъка с бестселъри на "Ню Йорк Таймс" в продължение на 70 седмици. С типични елементи от жанровете на фентъзито и на младежкия роман книгата веднага привлича вниманието на Тим Бъртън, утвърдил се като визионер и индивидуалист в режисьорската професия с филми като "Едуард Ножиците" и "Бийтълджуус".

ТИМ БЪРТЪН: На мен книгата ми изглежда съвършено нормална, затова се влюбих в нея. Тук налице са толкова интересни теми като това да се чувстваш чудат, странните чувства като тийнейджър, странните семейни взаимоотношения, фантазия и реалност, смесени на едно. Всичко това сякаш ми проговори.

Непреходните теми, залегнали в основата на сюжета, са привлекли звездата на филма Ева Грийн, която играе главната роля на госпожа Перигрин.

ЕВА ГРИЙН, АКТРИСА: Мисля, че бих направила всичко за Тим. Проектите му винаги са много интересни и откачени. И при него знам, че никога няма да играя просто нечия приятелка, тук съм нещо като странна Мери Попинс, която може да се превръща в птица. Не всеки ден получавам такава чудесна роля.

Присъствието на Тим Бъртън в режисьорския стол и възможността да работи с него пък се е оказала неустоима за легендарния Самюел Джаксън.

САМЮЕЛ ДЖАКСЪН: Снимах последния филм с Куентин Тарантино, когато получих обаждане, че Тим Бъртън ме иска за следващия си филм. Какво?! Страхотно, защото след Тарантино ще имам нужда от нещо леко и забавно. Прочетох книгата, прочетох сценария и останах грабнат.

Действието на филма проследява съдбата на младо момче, което открива способността си да посещава фантастичен свят в друго измерение след семейна трагедия. Във филма участват още изгряващите звезди Аса Бътърфийлд и Ела Пърнел, наред с британския ветеран Терънс Стамп. Отзивите от критиката и от автора на книгата Рансъм Ригс дотук са предимно положителни.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметровите шофьори за новия данък: Непосилно е за плащане, ще протестираме
Таксиметровите шофьори за новия данък: Непосилно е за плащане, ще протестираме
България с двама кандидати за поста шеф на ООН
България с двама кандидати за поста шеф на ООН