НОВИНИ

ТИР прегази дете в центъра на старозагорското село Паничерево

ТИР уби дете в центъра на старозагорското село Паничерево. Инцидентът е станал на международния път Свиленград - Русе в центъра на селото. Жителите на селото се опитаха да се саморазправят с шофьора, което наложи засилено полицейско присъствие в населеното място. Камионът е с турска регистрация, шофьорът е задържан.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:19, 06.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Около обяд товарен камион движещ се от Нова Загора към Гурково блъска внезапно излязлото на пътното платно момченце. Инцидентът станал близо до автобусна спирка.

Детето загинало на място, а новината се разчула веднага. Роми от селото дошли на площада и започнали да чупят стъклата на кабината, разрязали каросерията, залели с бензин камиона и се опитали да го запалят. Екипи на полицията повикали на помощ свои колеги от Казанлък и Стара Загора. Успели да спасят шофьора от саморазправа. Хората в Паничерево настояват пътят преминаващ през селото да бъде забранен за ТИР-ове.

През целия ден се правиха огледи за изясняване на причините за катастрофата.

Стойчо Крачолов-началник РУП Казанлък
"Най-вероятно неочаквано пресичане на главния път от детето ,което е починало и неспазване на скоростта, която задължава водача".

Жителите на селото са категорични ,че ако никой не обърне внимание на исканията им ще преминат към гражданско неподчинение и ще блокират международния път за Свиленград-Русе.

;

Какво точно се е случило и чия е вината според първоначалните версии - вижте в прякото включване на Десислава Петкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баневи за Панамагейт: Нямаме притеснения, ние сме бизнесмени
Баневи за "Панамагейт": Нямаме притеснения, ние сме бизнесмени
Вандали разрушиха детска площадка в София за пореден път
Вандали разрушиха детска площадка в София за пореден път