НОВИНИ

КЗК провери "Лукойл" и "Ромпетрол"

Служители на Комисията за защита на конкуренцията направиха днес внезапна проверка в офисите на "Лукойл" и "Ромпетрол" в София, съвместно с МВР.

bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 06.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От комисията уточниха, че проверката е част от образуваното след секторния анализ на пазара на горива производство за картел срещу седем дружества: Това са - "Шел", "Ромпетрол", "Еко", ОМВ, "Петрол", "НИС Петрол" и "Лукойл. Припомняме ви, че в края на февруари КЗК обяви, че има картел на пазара на горива у нас и започва производство срещу 7-те фирми.

Марио Гавраилов - говорител на КЗК: По време на днешните проверки служителите на КЗК имаха право да изземат всякакви писмени, както и други веществени доказателства. Освен това можеха да изземат и средства за предаване на информация. Ние апелираме обаче за промени в административно-процесуалния кодекс, тъй като по сега действащите правила - в момента, в който ние получим разрешение от съда да влезем на място за проверка в определена фирма, съдът е длъжен съгласно българския закон да уведоми и съответната фирма и това много често пречи на нашата работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападение над спешни медици във Варна
Нападение над спешни медици във Варна
Родители на деца с увреждания изязоха на протест
Родители на деца с увреждания изязоха на протест