НОВИНИ

Тоалети на Катрин Деньов на търг

Вещи на френската актриса Катрин Деньов бяха продадени на търг в Париж. По-конкретно, става дума за тоалети на Ив Сен Лоран, носени на специални поводи.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:51, 29.01.2019
Чете се за: 00:47 мин.
Още

40-годишно приятелство свързваше Катрин Деньов и Ив Сен Лоран. Двама се срещат за първи път през 1965 г. Тогава дизайнерът трябва да сътвори рокля, която емблематичната френска актриса да облече за срещата си с кралица Елизабет Втора.

Изабел Делпон, 76 години: Тъй като Катрин Деньов е много красива актриса и винаги е била стилно облечена, това беше неочаквана възможност да се видят всички тези рокли и евентуално да се купи някоя от тях. Ако намеря правилния размер!

"Звездата" на аукциона в Париж обаче бе рокля от 1969 г., която Деньов е носила за друга не по-малко важна среща - тази с Алфред Хичкок. Първоначалната цена на роклята бе между три и пет хиляди евро, но в крайна сметка бе продадена за 34 хиляди евро.

Златист тоалет, носен от актрисата през 2000 г. по време на церемонията на наградите Оскар, бе продадена за 17 хиляди евро. Сред останалите "сделки" бе сако от норка за 2 400 евро и рокля от тафта в малинов цвят за 2 хиляди евро.

Лорансе Дидие, реставратор на картини: Вече съм купувала неща от Кристис. Обикновено купувам неща, които не са известни на хората, а няколко години по-късно ги препродавам на по-добра цена. "Малиновата" рокля обаче мисля да запазя.

Първата половина на търга бе водена лично от президента на аукционната къща, който е и близък приятел на Катрин Деньов. По време на аукциона се приемаха наддавания онлайн и по телефона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни селфита: Как да бъде ограничена модата в социалните мрежи?
Опасни селфита: Как да бъде ограничена модата в социалните мрежи?
Личните данни - какво променят поправките в закона?
Личните данни - какво променят поправките в закона?