НОВИНИ

​Треньори от детската школа на Манчестър Сити обучават деца в София

Треньори от детската школа на Манчестър Сити обучават деца в София. Обучение чрез спорт е мотото на детски летен лагер, който съчетава уроците по английски език с тренировки по футбол. Провежда се за 5-та поредна година и се организира съвместно с британско футболно училище.

bnt avatar logo
от Василена Иванова - стажант
11:22, 30.07.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Лятото е време за игри и развлечения. Възможно е образованието да излезе извън вратите на детската градина и така полезното да се съчетае с приятното. В случая - като учиш английски език, докато играеш футбол. Това предлага 5-дневният летен лагер за момичета и момчета от 4 до 12 години. Обучението се води от британски специалисти, работили в детската школа на Манчестър Сити и от български асистенти.

Десислава Пирзада, директор на частна детска градина: Цялата идея на лятното училище беше да преодолеем езиковите бариери. Да можем да говорим и общуваме спокойно на английски и това да се случи чрез спорта, което се оказа страхотна идея.

Наистина това е най-добрият вариант за изучаване на език без всякакви притеснения, без чинове, без тетрадки, без учебници. Получава се много лесно и с голямо удоволствие.

Сред забавления и различни игри в компанията на квалифицираните треньори, децата научават не само тънкостите на футбола и английския език, а и как да бъдат по-отговорни, концентрирани и да работят в екип.

Ричърд Пийрс, треньор по футбол: Мисля, че този вид обучение е страхотен. Децата идват тук в 9:30 сутринта и си тръгват в пет и половина следобед и това е изключително дълъг ден за тях. Ние винаги се опитваме да им помогнем и да ги учим на английски език и на футбол. Организираме специални стратегически и отборни игри за тях, като се стараем да изградим полезна и забавна среда за децата.

Лагерите се провеждат от 17 юли до 11 август. За целия период през обучението преминават повече от 160 деца. Подобни проекти Британското футболно училище реализира още в Англия, Румъния, САЩ и Абу Даби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извън статистиката: Изгубените млади хора в България
Извън статистиката: Изгубените млади хора в България
Кампания срещу ранната бременност на майки от ромски произход в Пловдивско
Кампания срещу ранната бременност на майки от ромски произход в Пловдивско