НОВИНИ

Треньорът на футболния клуб Левски внезапно подаде оставка

Сръбският специалист Люпко Петрович депозира оставката си като старши треньор на Левски. Той вече е уведомил футболистите за решението си да напусне "Герена" в съблекалнята преди домакинския мач от 11-ия кръг на Първа професионална лига срещу Берое (Стара Загора), който започва днес от 17.30 ч.

треньорът футболния клуб левски внезапно подаде оставка
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 22.10.2016
Чете се за: 01:17 мин.
Още

Отборът на Левски бе шокиран минути преди началото на мача с Берое, след като старши треньорът Люпко Петрович подаде оставка.

В открито писмо до медиите сърбинът изтъкна 10 причини за това решение. Аргументите му се простират от чисто битови въпроси като липса на автомобили за Бабатунде и Нар до сериозни принципни проблеми до управлението и организацията в клуба като некоректно отношение от страна на ръководството, изолирането му от селекционния процес, поставяне на високи цели при липса на финансова обезпеченост. Петрович изразява недоумението си от това че ръководството иска титла а в същото време спира договорените премии на футболистите. Не на последно място треньорът изтъква и здравословни причини като прилага и лекарска констатация получена вчера.

Въпреки неочакваната оставка, Левски победи Берое с 2:0 в мач от 11-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

"За 13 мача през сезона, този ми беше най-тежкият. Много съм щастлив, че спечелихме, защото аз няма да бъда причината, защото съм си подал оставката преди мача. Не знам кой точно (от ръководството) е търсил много треньори. Знам, че това излизаше от клуба. Никога няма да кажа нещо лошо срещу Левски. Това е моят клуб, както и Цървена Звезда в Сърбия. Станаха промени в ръководството и преди време също подадох оставка, която президентът Русев не прие и ме помоли да остана. Сега няма как. Левски е последният ми клуб. Повече не мисля да бъда треньор. И Букарев, и Топузаков са перфектни треньори и имат възможност да водят отбора. Те знаят какво да направят и как да преследват целите. Водеха добре отбора и тактически, и по всякакъв начин. Тръгвам си сега, когато съм на върха, а не когато други ми кажат. Честно казано Лудогорец е неприкосновен за България и много трудно Левски може да стане шампион. Не съм обиден. Щастлив съм от работата си в Левски. Имаше много напрежение, пишеше се непрекъснато срещу мене. На 69 години съм, не искам да рискувам здравето си", заяви Петрович след днешната победа над Берое с 2:0.
;

На кормилото на "сините" дебютира Асен Букарев, който изведе отбора по спешност, след като по-рано днес старши треньорът Люпко Петрович реши да напусне поста си.

Левски е лидер с 27 точки, с 5 повече от шампиона Лудогорец, който, обаче, има два мача по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощите на Св. Лука пристигнаха за поклонение в Пловдив
Мощите на Св. Лука пристигнаха за поклонение в Пловдив
Фермери настояват да отпаднат ограниченията за директни доставки
Фермери настояват да отпаднат ограниченията за директни доставки