НОВИНИ

Трети час продължават дебатите в НС за вота на недоверие

В парламента продължават дебатите по внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета. Темата е провалът в борбата с корупцията. Как протича обсъждането - вижте в прякото включване на Надежда Василева

Надежда Василева
от Надежда Василева
16:03, 23.01.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Вече трети час управляващи и опозиция разменят аргументи по тема корупция. Дебатът протича в присъствието на много министри от кабинета, но в отсъствието на премиера Бойко Борисов.

От левицата многократно поискаха премиерът да бъде извикан в пленарната зала. Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че той има важни международни срещи.

От ляво обясниха, че този вот на недоверие не е проява на самоцелна опозиционност или на евтина реклама, а сурова необходимост. Според БСП, ако едно правителство не може да се справи с основния проблем на страната, то губи правото си да управлява.

БСП дадоха за пример корупция в здравеопазването, укриването на ДДС, граничната ограда, скандалите "Хасковогейт" и "Суджукгейт", скандали с обществени поръчки, санирането.

Правосъдният министър Цецка Цачева определи като неверни твърденията, че правителството няма воля за борба с корупцията и даде за пример антикорупционния закон.

От ДПС заявиха, че ще подкрепят вота на недоверие. Те обаче посочиха, че трябва да бъде защитен авторитетът на институцията Народно събрание, тъй като дебатът към момента се отклонява от темата на вота - несправяне с корупцията.

От партия "Воля" заявиха, че ще гласуват против вота на недоверие. Дебатите продължават.

Още подробности очаквайте в следващите емисии "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил се удари в заграждения на трамвайно трасе в София
Автомобил се удари в заграждения на трамвайно трасе в София
Прокуратурата изяснява мотивите за убийството на бездомника във Варна
Прокуратурата изяснява мотивите за убийството на бездомника във Варна