НОВИНИ

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив

Три вагона от товарен влак са дерайлирали на жп линията при Централна гара-Пловдив. Влакът, по първоначална информация, е превозвал пропан-бутан. Вагоните са се наклонили на жп линията, няма данни за изтичане, няма и пострадали хора. Инцидентът е станал рано тази сутрин около 4.40 ч. Екипи на полицията са на място.

bnt avatar logo
от БГНЕС
08:47, 16.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
три вагона влак пропан бутан дерайлираха гара пловдив

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" съобщиха, че днес от 4:15 ч. е преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Причината е дерайлиране на първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач в гара Пловдив.

При инцидента няма пострадали и няма опасност за населението.

Екипи са на място и са предприети незабавни аварийно-възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове. Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив-София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинският университет в Пловдив с първия у нас 3D биопринтер
Медицинският университет в Пловдив с първия у нас 3D биопринтер
Над 160 души с увреждания в Благоевград ще имат личен асистент
Над 160 души с увреждания в Благоевград ще имат личен асистент