НОВИНИ

Тръмп-младши с още детайли за срещата си с руска адвокатка

Вероятно бих действал по друг начин - това каза големият син на американския президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Фокснюз.

bnt avatar logo
от БНТ
06:35, 12.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Това беше нищо, 20 минути загубено време - това каза още Доналд Тръмп-младши по време на интервюто си. Той допълни, че не е казал на баща си за срещата, защото е сметнал, че е твърде незначителна. Оказва се, че Тръмп-младши, зет Джаред Къшнър и тогавашният шеф на кампанията на Доналд Тръмп - Пол Манафорт са се виждали с руската адвоката Наталия Весельницкая. Предполагало се, че тя разполага с компромати срещу Хилари Клинтън. Историята тръгна от публикувани серия мейли на Доналд Тръмп-младши по темата. Той каза, че се е решил на тази стъпка, за да бъде напълно "прозрачен". Призна обаче, че сега би действал по друг начин.

Доналд Тръмп-младши: "Ако се върна назад, вероятно бих действал по друг начин. Но пак ще кажа - това беше преди манията по руската следа, преди да започне да се пише по вестниците. За мен това беше проучване на опозицията - те имаха нещо - може би конкретно доказателство на всички истории, които бях чувал, за които обаче не се пишеше от години, не само по време на кампанията".

Американският президент похвали сина си за действията му и го нарече "високочаствен човек". Наталия Весельницкая отрича да има връзки с Кремъл или пък някакви уличаващи данни за Хилари Клинтън. Мейлите на Доналд Тръмп-младши ще бъдат проверени от Спецпрокуротът Робърт Мълър, който е натоварен с разследването на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 година. А според директора на ЦРУ - Майк Помпео, опитите за намеса в американските избори не са от сега, а се случват от години, при това не само от страна на Русия, но и на Китай и Иран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно високи температури през днешния ден
Опасно високи температури през днешния ден
Среща за бъдещето на Западните Балкани
Среща за бъдещето на Западните Балкани