НОВИНИ

Търси се транспорт за учениците от село Константиново

От години децата от варненското село Константиново стават по тъмно и прекарват повече от час по улиците, преди да влязат в клас. Причината е, че единственият автобус, с който могат да отидат на училище, тръгва от селото твърде рано. Допълнителен автобус не може да бъде отпуснат. Единственото решение е частна транспортна фирма да добави нови спирки в маршрута си.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
06:45, 12.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Анелия живее в Константиново и учи във Варна. Автобусът, с който отива на училище, тръгва от селото в 6 без 10. В 6 и 15 тя вече е пред училище, а до началото на часовете остават час и петнайсет минути.

Галина Горанова: Искаме да има втори автобус за учениците от 6:30, защото моята дъщеря учи в хуманитарната и се налага да студува по спирки, навънка.
Анелия Петрова: Когато отида във Варна, отивам в училище, ако е отключено, защото иначе е много студено. Има една жена, която е от село, която е чистачка, нали в училище и тя отключва.

Тина Иванова: Доста са децата, които учат в града и сутринта автобуса е пълен.

Няма как да се промени разписанието на автобуса, защото тогава работещите във Варна ще закъсняват.

Мариана Полихромова – кмет на с. Константиново: Подала съм молба до комисията по транспорта, взето е решение, одобрено е да се търсят варианти за нов автобус, който да обслужва учениците.
Стоян Пасев, областен управител на Варна: Това наистина е по-удачният вариант да се предприеме действия по откриване на нова линия или нова фирма да обслужва тези населени места.

За да се разреши проблемът, е необходимо общините, през които минава автобусната линия, да решат къде ще бъдат новите спирки и кой ще ги обслужва. В момента покрай селото минава автобус на частна фирма, но той няма право да влиза в селото, а и цената на ученическите карти е по-висока. Хората от селото се надяват новият автобус да обслужва всички спирки в селото и цената да бъде като тази за градския.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хората в цяло село се оказват длъжници на арендатор
Хората в цяло село се оказват длъжници на арендатор
Обезопасяването на цистерните на гарата в Хитрино продължава денонощно
Обезопасяването на цистерните на гарата в Хитрино продължава денонощно