НОВИНИ

Търсят младежи за парамедици в Пловдивско

30 младежи ще бъдат обучени безплатно за парамедици в Пловдивска област. След няколко месечен курс, те ще имат възможност да останат в Спешните центрове по места половин година. Кампанията е по проект "Нови възможности за младите хора". До 2020 г. До момента в нея са се записали 7 души от Пловдив, Асеновград и Войводиново. Ще облекчат ли работата на екипите в Спешния център в Пловдив новите попълнения - вижте в репортажа.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
16:00, 14.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

23 екипа работят в Центъра за Спешна помощ в Пловдив. На денонощие дежурните обслужват между 180 и 200 случая. В момента има 30 свободни места за лекари и сестри, но желаещи няма.

Д-р Иван Стойнов - директор на Спешна помощ - Пловдив
"Лекарите са някакъв лукс да работят на линейка, така че ще трябва хора да се обучат и да работят и да оказват спешна медицинска помощ."

Стефан Кавърджиев е на 25 години, няма опит в тази област, но в обучението вижда шанс да остане в България.

Стефан Кавърджиев
"Бакалавър, политолог, владеещ два езика и като повечето млади хора - безработен. Тъй като няма възможност за развитие, трябва да емигрирам като повечето млади хора."

След приключването на обучението на завършилите ще бъде осигурена работа за шест месеца в Център за спешна медицинска помощ или в болница. Набирането на документи ще продължи до 30 октомври, след което ще бъде сформирана първата група от 15 парамедици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без коментар: Летящите хора се събраха в Китай
Без коментар: "Летящите хора" се събраха в Китай
​5 предложения към фирмата концесионер отправиха миньорите от Бобов дол
​5 предложения към фирмата концесионер отправиха миньорите от Бобов дол