НОВИНИ

Търсят нови кадри за ръководители на полети

Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" започна кампания за набирането на нови кадри за Ръководители на полети. Оказва се, че вече екипът е недостатъчен, причината е увеличеният трафик във въздушното ни пространство. Пролетният подбор на кандидати ще продължи до 20 април. Всички желаещи могат да подадат документи. А за тези, които искат да научат повече за професията се организират „Дни на отворените врати". Първият от тях беше днес. Следващият е на 21 март.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
17:20, 23.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
търсят кадри ръководители полети

Средно около 1500 полета на денонощие има в небето над България през зимата. През лятото трафикът скача двойно и достига 3200 до 3500 полета за 24 часа. На практика Ръководителите на полети управляват не просто движението на всички тези самолети, но и живота на десетки хиляди хора.

Георги Пеев:
Едни от качествата - най-важни, които трябва да притежават е да имат бърз ум и да могат да взимат важни решения в дефицит от време. Също така да могат да работят в екип, защото работата в екип е ключова за изпълнение на техните дейности.

Близо 100 души днес имаха възможността да се запознаят отблизо с професията, както и през какви етапи ще премине обучението им, ако решат, че искат да я практикуват.

Георги Крумов все още не е завършил средното си образование, но вече е избрал своята професия.

Георги Крумов:
Планирам да кандидатствам в авиационна академия в Саутхамптън, която е горе долу същата като РВД, само че с изключение на факта, че там не изискват висше образование и аз мога още сега да се насоча в тази посока.

Около 1000 души на година подават документи с желанието да започнат работа като Ръководители на полети. Оказва се обаче че едва 3% от тях стигат до финалната права.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освобождават директора на Фонда за лечение на деца в чужбина?
Освобождават директора на Фонда за лечение на деца в чужбина?
Варненски зрелостници се запознават с трудовите си права
Варненски зрелостници се запознават с трудовите си права