НОВИНИ

Търсят студенти за работа като пощальони в Германия

Регионалната служба по заетостта в Благоевград набира заявления от младежи, които да искат да работят в Германия през лятото. Работата, която се предлага посредством мрежата за сътрудничество между службите по заетост в страните от Европейското икономическо пространство, е за пощальони към Немските пощи. Заплащането, обещано от работодателя, е 12 евро на час с 38 часова работна седмица. Офертата за работа е за 5 месеца.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
21:30, 27.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Офертата за работа в Германия е за студенти. За да кандидатстват за нея, изискването на работодателя е те в момента да се обучават в български университети, като може да са и задочна форма на обучение или последен курс. Задължително е да имат много добри познания по немски език, разясниха от Регионалната служба по заетостта в Благоевград.

Станислава Поповска, директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта” – Благоевград:
"Работодателят, написано е в офертата, помага при търсенето и намирането на квартира и като пример е дадено, че една стая в района на тези три града, където ще бъдат назначавани младежите студенти, струва между 300 и 400 евро на месец на човек."

Въпреки добрите условия обещавани от германските работодатели, малко от студентите в Югозападния университет в Благоевград се интересуват от офертата. Немският език също е пречка за част от тях.

"Трябва език. То доста от студентите се спират защото езика е малко бариера".

"Избирам Америка, защото ми харесва като дестинация. По-далече е от всичко европейско, като цяло ми харесва като страна."

Одобрените студенти ще работят в 3 немски града. Всички младежи, които проявяват интерес до 15-и март могат да подадат заявление и автобиография в бюрата по труда в Благоевградска област.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп обеща историческо увеличение на бюджета за отбрана
Доналд Тръмп обеща "историческо увеличение" на бюджета за отбрана
Избирателни райони и мандати
Избирателни райони и мандати