НОВИНИ

Труднопроходими тротоари в центъра на Варна

Голяма част от тротоарите във Варна са разрушени, с разместени или повдигнати от корените на дърветата плочи. Майки с колички и хора с увреждания не могат да ги използват и често се налага да слизат на пътното платно, за да преминат, но рискувайки по този начин живота и здравето си.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, Н. Чавдаров
17:00, 04.09.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

След поредния сигнал на зрител на БНТ2, проверихме на място участъка между улиците “Македония” и “Генерал Колев”. Според 85-годишния Ненчо Цанев, който живее на този адрес от 1965-а, от ония години досега ремонт тук не е правен.

Ненчо Цанев: “Тротоарната настилка е износена, разкривена, обрушена, негодна за движение. Около дърветата има голяма растителност. Две майки с количките се обърнаха в тревната площ, децата има паднаха в растителността. И се принуждават да се движат по пътното платно.”

На отсрещната страна на улицата тротоар няма, а част от пътното платно е заето от паркирани автомобили, така че хората почти нямат откъде да минат. Става дума за центъра на Варна, оттук е пътят не само на живеещите в района, но и на много от гостите на града, обяснява Ненчо Цанев. Ето защо през 2013- та година той изпраща писмо до общината с молба да се предприемат мерки и да се обезопаси сигурността на гражданите.

Ненчо Цанев: “Към Общината са писани най-малко 6-7 писма.”

“Какво ви отговориха?”

Ненчо Цанев: “Отговор нямам, за едното имам, в което казаха, че като разглеждат баланса за следващата година, ще видят, няма никакъв резултат досега.”

За коментар ние също потърсихме администрацията на Община Варна. Отговорът, който получихме от Дирекция “Инженерна инфраструктура” е, че са задължили районните администрации да подготвят списъци с местата за спешни ремонти във Варна. До седмица ще започнат обходите. Кои участъци ще бъдат одобрени за ремонт до края на годината, ще стане ясно в края на септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сеул: Северна Корея готви нови ракетни изпитания
Сеул: Северна Корея готви нови ракетни изпитания
Елизабет Втора откри официално най-високия мост във Великобритания (СНИМКИ)
Елизабет Втора откри официално най-високия мост във Великобритания (СНИМКИ)