Цацаров внесе искане във ВКС да спре условното освобождаване на Джок Полфрийман

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване на осъдения за убийство австралийски гражданин.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:13, 24.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес до главния прокурор е постъпила молба от Аксения и Христо Монови – родители на убития Андрей Монов, за внасяне на искане до Върховния касационен съд за възобновяване на производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, осъден за убийството на сина им. Изложени са съображения за наличие на правна възможност съдебният акт на Апелативен съд София да бъде проверен по реда на възобновяването, независимо от това, че е озаглавен „определение“, а не „решение“, както и този акт е постановен от незаконен състав. Приложено е копие от преводно нареждане от 12.06.2012г. за заплатена държавна такса от „Български хелзинкски комитет“/ БХК/ за регистрация на сдружение с нестопанска цел в полза на Джок Полфрийман.

След като се запозна с постъпилата молба и определение №429 от 19.09.2019 г. по внч дело № 921/2019 г. на Апелативен съд гр. София, днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Върховния касационен съд искане за възобновяване на производството по делото и отмяна определението. Главният прокурор поиска Върховният касационен съд да спре изпълнението на съдебния акт.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Генералният директор на БНР определи ситуацията в радиото като тревожна
Генералният директор на БНР определи ситуацията в радиото като тревожна
След концерта на Елина Гаранча в Зала1 на НДК
След концерта на Елина Гаранча в Зала1 на НДК