НОВИНИ

Цистерна се обърна на АМ „Тракия“ и предизвика километрични задръствания

Цистерна с олио се преобърна на магистрала Тракия тази тази сутрин и причини километрични задръствания. Освен камиона, няма други участници в инцидента, няма и пострадали. Движението по магистралата беше затруднено до ранния следобед. Причините за катастрофата все още се изясняват.

Мария Чернева
от Мария Чернева
19:59, 02.06.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Магистралата едва e започнала, на 11-я километър и слънцето още не е толкова силно. Камионът с цистерната е голям и едва ли може да развие неразумна скорост. Но въпреки всичко, няколко метра след завоя се обръща, перпендикулярно на трите ленти. Следите показват че се е влачил близо 20 метра, докато спре.

След като цистерната се обръща, влекачът е ударил мантинелата и е навлязъл в насрещното платно и е истинско чудо, че няма и други пострадали.

Асфалтът на това място е добър, видима техническа неизправност, която би причинила инцидента, не е установена засега. Но пък тахографът показва известно увеличение на скоростта при навлизането във завоя. Затова възможността шофьорът да е заспал, на този етап изглежда най-вероятна.

;
Шофьор: Не знам какво стана.
БНТ: Заспахте ли?
Шофьор: Не съм заспал, почивам си редовно.
БНТ: Бързо ли карахте?
Шофьор: Не съм карал бързо, това е камион.
БНТ: От колко време сте шофьор на тир?
Шофьор: Не е важно.
БНТ: Опитът мислите, че не е важен ли?
Шофьор: Не знам, вие сте специалист, кажете. Няма какво да обясня, не знам какво стана, трябва да си измисля нещо
;

Цистерната е устояла на удара, олиото не се е разляло. Но пък създаде доста проблеми на екипите, които трябваше да разчистят пътя. За да я преместят, се наложи да преточат олиото в друга цистерна. Километричните колони от пъплещи автомобили и по магистралата, и по обходния път през Нови хан и Вакарел се виеха до към 15 часа следобед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българско изкуство ще бъде представено в Париж
Българско изкуство ще бъде представено в Париж
Среща Тръмп-Ким ще има, а санкциите няма да спрат
Среща Тръмп-Ким ще има, а санкциите няма да спрат