Цвета Караянчева: Да бъдем по-добри и да чуваме какво ни казва човекът до нас

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова опозицията да се вслушва в мнението на управляващите, както и те да търсят опозицията в Сутрешния блок на БНТ. Тя се включи от Велико Търново, където днес е кулминацията на честванията за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:35, 16.04.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Нека бъдем по-добри, нека да чуваме повече какво ни казва човекът до нас. Понякога е важно да чуем и какво мисли опозицията. Но и опозицията трябва да се вслушва в мнението на управляващите.

Днес петте парламентарни групи в Народното събрание ще участват в тържественото заседание по случай 140-годишнината от приемането на Трновската конституция.

Караянчева посочи, че парламентът е започнал да отбелязва годишнината от 5 февруари като акцентът е бил върху това повече граждани да бъдат включени в честванията.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Търновската конституция е една от най-напредничави за своето време. На нейните темели се основава и сегашната конституция на България.

Председателят на парламента призна, че днес в парламента "не винаги фактите надделяват" за сметка на страстите, но основната цел на народните представители е да подобрят живота на българските граждани. В името на тази цел се налага и честата смяна на закони - "това е динамиката на времето", посочи председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Не винаги фактите надделяват. Понякога страсттите надделяват. Но когато сме отговорни политици, винаги се опитваме да вземем правилните решения.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тържествено заседание на НС за 140 години Търновска конституция
Тържествено заседание на НС за 140 години Търновска конституция
Адвокат Рангелов: Ще има ревизия в горните инстанции по делото Иванчева
Адвокат Рангелов: Ще има ревизия в горните инстанции по делото "Иванчева"