Цвета Караянчева откри 45-тото пленарно заседание на ПАЧИС

Петдесет и четвъртото пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество се провежда в София под председателството на България.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
13:55, 20.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
цвета караянчева откри тото пленарно заседание пачис

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри форума с думите, че развитието на Черноморския регион в стабилна, демократична и просперираща зона е ключова цел, свързана с основния стратегически интерес както на страните-членки на Черноморското икономическо сътрудничество, така и на Европейския съюз, чиято външна морска граница е Черно море.

;

Караянчева изрази увереност, че днешната дискусия ще допринесе за насърчаване на общите цели, действия и проекти, които да осъществят съвместно, както и за активизиране на отношенията между Асамблеята на ЧИС и Европейския парламент, както на институционално, така и на най-високо равнище.

Вицепремиерът Томислав Дончев също поздрави участниците, като отбеляза, че ОЧИС е уникален формат с представители на различни държави и култури, обединени от общата цел да търсят повече и по-добри възможности за развитие.

Той пожела ползотворна работа на пленарното заседание, като подчерта, че е общ интерес Черноморския регион да се превърне в зона на сигурност и благоденствие. Посочи още, че всяка политика трябва да води до резултат, който да стига до хората.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик
Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик
Отстранени са 3-ма директори на болници заради случая с починалото дете
Отстранени са 3-ма директори на болници заради случая с починалото дете