НОВИНИ

Цвета Караянчева присъства на откриването на паметна плоча на Йордан Соколов

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по откриването на паметна плоча на Йордан Соколов. Предложението за поставянето ѝ на столичния булевард "Александър Стамболийски" № 26 е по предложение на Инициативен комитет с председател Евдокия Манева.

цвета караянчева присъства откриването паметна плоча йордан соколов
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 01.11.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Всеки един народен представител, който вземе факела на председателството на Народното събрание, трябва с огромно уважение и гордост да върви по стъпките на големия български политик, демократ и патриот Йордан Соколов, отбеляза Цвета Караянчева. Председателят на парламента допълни, че неговата личност е на човек с висок морал и един от строителите на съвременна България, от когото всички трябва да се поучат.

Председателят на Инициативния комитет, предложил поставянето на мемориалната плоча, Евдокия Манева описа Йордан Соколов като блестящ юрист, безкористен, образован и културен човек, състрадателен дарител и добър приятел. По думите ѝ Йордан Соколов е притежавал компетентно, мъдро и достолепно поведение на държавник. Той е сред хората, оставили следа в изключително важен период и допринесли за това България да се превърне в европейска страна.

На церемонията присъстваха още неговото семейство, близки и съратници, министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-кметът на Столична община Евгени Крусев, председателят на СДС Румен Христов, общественици и граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Будители на сцената
ДРУГИТЕ новини: Будители на сцената
Тойота изтегля 1,6 милиона коли по света заради проблемни въздушни възглавници
Тойота изтегля 1,6 милиона коли по света заради проблемни въздушни възглавници