НОВИНИ

Туристическите обекти в Гърция затвориха заради рекордни жеги

В Гърция обявиха жълт код за опасност от пожари и предупреждение за температури рекорди. Страната също е в плен на горещата вълна, обхванала Балканите, а термометрите на места показваха 41 градуса. Заради жегите повечето туристически обекти не работят и това разочарова летовниците.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:43, 12.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света
туристическите обекти гърция затвориха заради рекордни жеги

Между 39 и 41 градуса - такива бяха температурите в Гърция днес. Властите призоваха хората да не излизат в най-горещите часове от деня. Горещата е обхванала страната от няколко дни, а днес достигна своя пиков момент.

Алисън, туристка от Великобритания: Трудно ми е да издържам, не съм свикнала на толкова високи температури, но се надявам жегите да отминат.

Археологическите комплекси и музеи затвориха врати днес, а от културното министерство съобщават, че работното им време ще бъде променено за дните, в които температурата надхвърля 39 градуса. Забележителностите няма да работят от 13 до 17 часа, което предизвика недоволство сред туристите.

Антъни, турист от Австралия: Много съм разочарован - все пак сега е бумът на посещения на туристи и смятам, че е редно всичко да работи. Хората идват тук най-вече за да разгледат археологическите обекти, защо иначе да идват точно в Гърция?

Други потърсиха прохлада на плажа или избраха да се разхождат вечер.

Грета, туристка от Австралия: Когато е най-горещо, гледаме да си почиваме вътре, а по-късно ще излезем на разходка, когато слънцето залезе.

Очаква се от утре да започне разхлаждане, но остава в сила жълт код за опасност от пожари. Вече втори ден на гръцкия остров Закинтос гори пожар, който застрашава да обхване и населено място. Огнената стихия е изпепелила над хиляда декара гори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Бойко Борисов се среща с Алексис Ципрас и Александър Вучич
Премиерът Бойко Борисов се среща с Алексис Ципрас и Александър Вучич
Номинираният за директор на ФБР Рей няма да позволи политиката да му влияе
Номинираният за директор на ФБР Рей няма да позволи политиката да му влияе