НОВИНИ

Убитият мъж в "Люлин" сигнализирал, че внуците му са държани в изолация

Възрастен мъж е намерен мъртъв снощи в жилищен блок, където живеела неговата дъщеря. При огледа полицаите са установили следи от насилие. Преди десетина дни мъжът е сигнализирал, че внуците му са държани в изолация от дъщеря му и съпруга ѝ. Започнало е разследване за убийство.

Мина Петрова
от Мина Петрова
20:22, 22.02.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Познати на 87-годишния Стефан Янев подали сигнал в полицията на 12 февруари, че след пътуването си до столицата не се е прибрал в Кочериново. Изчезнал е след като съобщил в национална медия, че внуците му са държани в изолация. Той разказал, че трите деца никога не са посещавали училище и фактически били заложници на родителите си.

Вчера полицията открива възрастния човек мъртъв.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Трупът е открит близо до апартамент на междуетажна площадка в една ниша, която е много близо до апартамента, на който той се води съсобственик, защото постоянният адрес на лицето е в град Кочериново.

Арестувани като заподозрени са дъщерята на Стефан Янев и нейният съпруг. Две от децата им са под полицейска закрила, а най-голямото, което е на 19 години, е разпитано в 9-то РПУ.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Още от снощи с тях работят психолози от нашия институт по психология, инспектори от детска педагогическа стая, тъй като две от тях са много некомуникативни, отказват всякаква комуникация с нас и там вече специалистите трябва да си свършат работата.

Агенцията за социално подпомагане ще се погрижи за настаняването на двете по-малки деца.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Утре изтича полицейската закрила и ще бъдат настанени в кризисен център. Ще се направи максималното те да започнат да посещават училище. Сега се водят като отпаднали от училище.

От полицията казаха, че и преди са получавали сигнали за разправиите между Стефан Янев и дъщеря му. Последният е от 11 февруари. Отишли на проверка в апартамента в квартал Люлин, но не открили никого.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Всичките сигнали, които са получени в 9-то районно са били за междуличностни взаимоотношения между баща и дъщеря, те са били за психически тормоз, неплатени сметки. Никога при нас не е имало данни за физическо малтретиране, за насилие.

Според съседи, от апартамента често са се чували кавги.

Тези хора не поздравяваха никого, не комуникираха с никого. Излизаха си сутрин с раничките, все едно отиват на туризъм, след това си се прибират.

Разследването на случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов се завръща към скулптурата с нова изложба
Вежди Рашидов се завръща към скулптурата с нова изложба
Отново протест срещу промените в плана за управление на Пирин
Отново протест срещу промените в плана за управление на Пирин