Ученици намериха крупна сума пари и я предадоха на полицията

Четирима ученици от Пловдив намериха голямата сума пари и я предадоха на полицията. Заради отговорната си постъпка шестокласниците от училище "Душо Хаджидеков" получиха от директора на пловдивската дирекция на МВР почетни грамоти. От пловдивската полиция отказаха да оповестят каква е намерената сума.

от Николай Райшинов
16:20, 21.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Учениците намерили голямата сума на четвърти декември пред един от павилионите за закуски в района на училището. Парите били разпилени по земята.

Старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Пловдив: Няма да обявявам сумата, действително е значителна сума. Намирайки я, те не са се поколебали и за миг да предадат тази сума на първия срещнат полицейски служител.
Александър Найденов: Всички казахме, че трябва да отидем да ги предадем, че не сме крадци.


;

Служител на жандармерията е първият, поздравил децата за постъпката им.

Виктор Йончев: Каза ни, че така трябва да се прави и ни каза, че това са много пари.

След като предали парите, момчетата решили да се върнат до павилиона, за да потърсят още доказателства и така да помогнат на разследващите.

Георги Дойков: Полицаите ни казаха, че би трябвало да има някакви документи за самоличност, портмоне или нещо друго, но нищо нямаше.

Все още собственикът на парите не е открит. Няма и сигнал за изгубената сума. Тя се съхранява в пловдивската полиция. А оттам са категорични, че Виктор, Георги, Митко и Сашо са истински герои.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Евробарометър: България остава сред страните  с високо доверие към ЕС
Евробарометър: България остава сред страните с високо доверие към ЕС
 Тръмп изтегля американските военни от Афганистан?
Тръмп изтегля американските военни от Афганистан?