НОВИНИ

Училищни работилници ще развиват характера и ценностите на децата в Благоевград

Социалната платформа „Характер.бг” започва кампания за провеждане на училищни „работилници за характер” в Благоевградска област и в столицата. През следващия месец експерти и учители ще посетят 15 училища и ще се срещнат с повече от 300 деца, за да подпомогнат развитието на характера и личностните им качества.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
17:50, 15.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

За да бъдат подготвени и успешни в съвременния свят, децата трябва не само да трупат знания в училище, но и от рано да развият своя характер и личностни качества, казват основателите на социалната платформа „Характер.бг”. Затова заедно с начални учители обединяват усилия и организират работилници за характер.

Весела Вангелова, председател на Сдружението на началните учители в област Благоевград: “Една комуникативност, инициативност и предприемачество, едно любопитство към света са качества, които провокират мисленето на човека, и които могат да го направят успешен.”

Работилниците ще се провеждат с ученици от 1 до 4 клас в рамките на един учебен час. Заниманията включват различни занятия като рисуване, прожектиране на тематични видеа и разговори за същността и силните страни на характера.

Димитър Татарски, съосновател на социалния проект “Характер.бг”: “Идеята е да създадем у децата базисна лексика и разбиране за силни страни като упоритостта, любопитството, като социлната интелигентност.”
Весела Вангелова, председател на Сдружението на началните учители в област Благоевград: “Силен характер у децата се изгражда по много начини, но има едни малки техники, които трябва да се спазват и от учители и от родители най-вече. Една такава техника е детето да има отговорност, т.е. да му се поставят определени задачи и да се изисква да ги направи. Освен това, да се изисква мотивация за отговор. „Аз мисля така, защото..” и в следващия момент да не се пише оценка на това.”

Досега “Характер.бг” има проведени 11 работилници с над 200 ученици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В съобщение до медиите Делян Пеевски отговори на президента Румен Радев
В съобщение до медиите Делян Пеевски отговори на президента Румен Радев
Повдигнаха обвинения за 17 убийства на стрелеца от Флорида
Повдигнаха обвинения за 17 убийства на стрелеца от Флорида