САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Учител откраднал от дете печеливш лотариен билет за 100 000 лева

Възпитател от интерната за деца с противообществени прояви в гр. Завет е присвоил печеливш билет от лотарията за 100 000 от свой ученик. Случаят е от септември, но стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В Завет са настанени 24 деца, които живеят без джобни пари и в лоши битови условия.

от Даниела Димитрова
19:45, 09.01.2016
5827
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

"Беднякът милионер" - така наричат в Завет 14-годишното момче от интерната, което изтегли печелившия билет от лотарията, а 100-те хиляди лева прибра възпитателят му.

Ахмед Ферхад - директор на ВУИ „Никола Вапцаров" - Завет: „ Ученикът твърди, че билетът е негов, че той го е изтеглил. Колегата твърди, че билетът е негов, той е дал пари за него и започва конфликта".

Тъй като е непълнолетно, момчето не може да осребри печалбата, затова дава билета на своя учител Ергин Хасан. Вижда по телевизията, че учителя взима чека със стоте хиляди лева. Младежът не може да преживее това, въпреки че сам е дал билета на Хасан, но сега смята, че му е отнел късмета. Следва бягство от интерната и общодържавно издирване. Печелившият билет е купен от хранителен магазин в центъра на Завет.

Вилдан Фейзула - собственик на магазина: „Момченцето лично дойде и си изтегли билета и го изтърка. - Как реагира? - Беше много учудено, не знаеше какво се случва, понеже пишеше един килограм злато и ние му честитихме и му казахме, че това е равностойно на 100 хиляди лева. - С него имаше ли някой? - Не, нямаше с него никой".

Момчето е от Южна България, но от съображения за сигурност не ни беше позволено да се срещнем с него. Директорът на интерната е уведомил за случая образователния инспекторат, полицията и Агенцията за Закрила на детето.

;
Ахмед Ферхад: „Гражданската ми позиция е колкото се може по-бързо да бъде разрешен случаят с цел да не бъдем всички мои колеги под един знаменател - как може такива хора да възпитават?"

Потърсихме 42-годишния възпитател Ергин Хасан в село Драгомъж, където живее. Оказа се, че дори родната му майка не знае къде е.

Мъжът е бил кандидатът на ДПС за кмет на селото. Заради постъпката си обаче си е спечелил възмущението на хората в Драгомъж.

Има ли престъпление и ще има ли наказание в този случай - това ще реши Районната прокуратура в Кубрат.

ОЩЕ ОТ ТАЗИ ИСТОРИЯ ВИЖТЕ В СПЕЦИАЛНИЯ РЕПОРТАЖ НА БЛАГОЙ ЦИЦЕЛКОВ

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В 21. век без улично осветление и тротоари
В 21. век без улично осветление и тротоари
Гласът на града: Журналистът Ева Истаткова
Гласът на града: Журналистът Ева Истаткова