НОВИНИ

Арестуваха хотелиер по обвинение, че участва в автомафиотска банда

Късно снощи полицията арестува собственик на семеен хотел в Банско по обвинение за участие в автомафиотска банда. Задържаният е Валентин Мавриков, в чийто двор са открити 6 крадени луксозни автомобила. Мъжът е ръководил група действала в голяма част от страната.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:11, 09.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Има данни, че арестуваният мъж е работил с автокрадци от Велинград, Пазарджик и София. Откраднатите коли се прибирали в гаража на Мавриков в Банско, където са преправяни, номерата са пренабивани и после колите са продавани. Предполага се, че арестуваният е бил на високо ниво в престъпната групировка. През целия ден екипи на полицията охраняваха къщата в Банско. Директорът на полицията в Благоевград Росен Танушев каза,че работят по случая съвместно с полицията в София. Съседите в Банско казаха, че познават семейство Маврикови, които имат двама сина, единият от които е арестуваният.


;
- Чули ли сте синът им да се занимава с кражба на коли? - Нищо не знаем. Децата им са кротички, пък не знам.- А децата им работят ли нещо? - Знам, че единият е в Германия, ама другия къде е, не знам. - Виждал ли сте тук да минават, да се вкарват луксозни коли? - Не съм видял. Не.

От полицията казаха, че в гаража са намерени всички необходими уреди за разфасоване на колите и нанасяне на поправки по двигателите, така че да бъдат продавани след това. Извършват се проверки на изходите на града, като се проверяват съмнителни коли в целия Пирински край.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия взема мерки срещу насилието
Германия взема мерки срещу насилието
Дете се нуждае спешно от помощта ви
Дете се нуждае спешно от помощта ви