НОВИНИ

Удължават срока за регистрация за референдума за "Брекзит"

Британският парламент ще гласува днес за удължаване с 48 часа на срока за регистрация на избирателите за участие в референдума за излизане на страната от Европейския съюз. Онлайн системата за регистрация бе прекъсната от компютърен срив малко преди изтичането на предишния срок в полунощ на 7 юни.

удължават срока регистрация референдума брекзит
bnt avatar logo
от БНТ
06:45, 09.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Предложението на правителството е регистрацията на гласоподавателите за референдума да продължи до полунощ тази вечер. Компютърният срив не е и единствената причина за желанието на управляващите да удължат срока. Въпреки усилените кампании за и против излизането на Великобритания от Европейския съюз, извършена анкета, цитирана от агенция "Ройтерс", показва, че милиони британци са решили да не участват в референдума.

Кристина Бърч, жителка на Лондон: "За съжаление, няма да гласувам. Честно казано, намирам го за доста безсмислено. Не смятам, че взимат нашите гласове предвид. Що се отнася до политиката, те правят, каквото си искат, независимо от нашите гласове. Сигурна съм, че ще завъртят нещата така, както те искат. Затова не, няма да гласувам."

Сред хората, които са решили да гласуват, последните социологически проучвания продължават да показват дълбоко разделение. Броят на избирателите в полза и и срещу "Брекзит" е почти изравнен. Вчера премиерът на страната Дейвид Камерън призова всички патриотично настроение граждани да гласуват за оставане на Великобритания в Европейския съюз, за да се избегнат икономическите сътресения, до които евентуално излизане би довело според неговото правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР планира цената на тока за бита да остане почти без промяна
КЕВР планира цената на тока за бита да остане почти без промяна
МВР изяснява причините за стрелбата в Слънчев бряг
МВР изяснява причините за стрелбата в Слънчев бряг