НОВИНИ

МВР изяснява причините за стрелбата в Слънчев бряг

Димитър Желязков, Митьо-Очите, беше тежко ранен снощи при стрелба пред дискотека в Слънчев бряг. Един от дългогодишните му гардове е убит, а други двама са тежко ранени при престрелката. За 9:30 часа е насрочена пресконференция на лекарите, които оперираха несебърския наркобос.

bnt avatar logo
от БНТ
06:38, 09.06.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Екшънът се разигра снощи малко след 9 вечерта. Очите и още около 30 души са били обстрелвани. Според главния секретар на МВР Георги Костов възможно е престрелката да е следствие от предхождащ битов конфликт. Полицията обаче не изключва версията за бизнес противоречия. Стрелбата е била вътре в заведение, в което е бил Димитър Желязков, но по стъклата на съседно заведение също има дупки. Задържани са двама души, които били въоръжени.

Желязков беше откаран с линейка до Бургас с рани в областта на корема, слабините и крака. Цяла нощ са продължили операциите за спасяването му. Районът около мястото на инцидента беше отцепен. Огледите продължават. Въоръжени полицаи отцепиха и района на болницата.

Това е поредното покушение срещу Очите. Преди 15 години при нападение срещу него в Несебър загинаха съпругата му и брат й. Соченият за несебърски наркобос има богато криминалното досие. Той е обвиняван за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, заплахи, наркотици. Митьо - Очите има ефективна присъда за разпространение на наркотици.


Ето какво каза късно снощи главният секретар на МВР Георги Костов:

Към момента състоянието му е стабилно, но животът му не е вън от опасност. Причината е в процес на изясняване. Възможно е да е вследствие от предхождащ битов конфликт, но на този етап не можем да изключим и някакви бизнес противоречия. Това, което можем да кажем в момента е, че престрелката, която е факт, е вследствие на скандал между 30-40 лица от обкръжението на Димитър Желязков и може би около десетина лица, гравитиращи около посетителите на заведението. Задържани са двама от участващите в престрелката, в момента изясняваме тяхната съпричастност и двамата са въоръжени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължават срока за регистрация за референдума за Брекзит
Удължават срока за регистрация за референдума за "Брекзит"
Въоръжено нападение в Тел Авив, има загинали
Въоръжено нападение в Тел Авив, има загинали