НОВИНИ

Украйна и САЩ засилват военното си сътрудничество

Украйна и САЩ укрепиха днес военното си сътрудничество, сключвайки петгодишно споразумение, включително за доставка на военна техника и обучение на войници, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:43, 08.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
украйна сащ засилват военното сътрудничество

"Това е първият случай в историята, когато подписваме подобен документ за толкова дълъг срок", заяви украинският министър на отбраната Степан Полторак пред медии в Лондон, където подписа споразумението заедно с министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър.

Американският генерал в оставка Джон Абизайд ще работи като съветник на украинското министерство на отбраната. От 2014 г. насам САЩ са предоставили на Украйна военни доставки на стойност над 600 милиона долара, отбелязва ДПА.

Абизайд ще дава съвети на украинския министър на отбраната в момент, когато Украйна се опитва да засили гражданския контрол над армията, да се справи с корупцията и да осъществи реформи. От 2003 г. до 2007 г. той е ръководил Централното командване на САЩ, което отговаря за военните операции в Афганистан и в Близкия изток, включително борбата с "Ислямска държава", припомня Асошиейтед прес.

Великобритания също обяви, че ще помогне в обучението на украинските военни сили, отбелязва ДПА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж избра затвора пред жена си
Мъж избра затвора пред жена си
110 души заседнаха в лифт във Френските Алпи
110 души заседнаха в лифт във Френските Алпи