НОВИНИ

Остава усложнена обстановката в Бургаска област

Тежка е обстановката в Бургаско. Пороите взеха жертви. В Камено е обявено бедствено положение, в община Бургас - частично. Има наводнени улици, къщи и междуселски пътища. Усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. В момента заседава и кризисен щаб.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:10, 25.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Жертвите вече са 4, като за четвъртата няма още потвърждение. Три са установените до момента, като за единия мъж се предполага, че е починал от инсулт, а не от удавяне. Другите са се удавили от приливната вълна, която е заляла къщите им. 84-годишна жена от село Равнец е намерена в двора на дома си. Възрастен мъж от с. Полски извор е бил на първия етаж в къщата си, когато приливната вълна от 1,5 метра е нахлула. Вълната е дошла от силния порой, който е започнал около 4:00 часа тази сутрин.

За по-малко от час са се излели над 60 л/кв.м. Слуховете за скъсана стена на язовир Трояново не са верни, увери лично шефът на язовира. Свободният му обем е над 4 метра, стената е цяла. Засега е затворен пътя Бургас - Средец. Най-критично е положението в Равнец, Ливада, Желязково и Полски извор, където влизат спасителни екипи, за да изпомпят водата от наводнените къщи и проверяват къща по къща дали има засегнати хора. Продължават да пристигат сигнали и с молба за евакуация. На сайта на община Бургас непрекъснато се обновява информацията за състоянието на пътната инфраструктура в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите обсъждат проектите на кабинета и на БСП за антикорупционния закон
Депутатите обсъждат проектите на кабинета и на БСП за антикорупционния закон
Галина Байчева: Реките в Бургаско са прелели, не защото не са били почистени
Галина Байчева: Реките в Бургаско са прелели, не защото не са били почистени