НОВИНИ

Усложнена зимна обстановка и катастрофи в Югозападна България

Обработени и проходими при зимни условия са пътищата в Благоевградска област, но снегът отново предизвика хаос и катастрофи в сутрешните часове. Прохода Предел временно беше затворен за тежкотоварни автомобили. Автомагистрала „Струма” между Благоевград и Дупница в посока София също беше блокирана за около час, за да се почисти. Хора се оплакаха, че на места и главният път за Гърция не е бил почистен от снега.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград А. Сукалинска. А. Дочева
17:29, 22.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Заради усложнената зимна обстановка и несъобразителността на шофьорите само за няколко часа в региона станаха четири катастрофи, за щастие без жертви, но някои със сериозни материални щети. Тази сутрин Цонко тръгва от София към Благоевград, но на автомагистрала „Струма” малко след Бобошево губи контрол над автомобила и се удря в мантинелата.

Цонко: „Заледено беше, поднесе и резултатът е на лице."

Почистени ли бяха пътищата? Какво беше състоянието им?

Цонко: "За да се стигне дотука, състоянието беше перфектно.”

Цонко е категоричен, че снегопочистващите фирми не са свършили работата си добре, но тяхната грешка ще струва на семейството му няколко стотин лева. В Кюстендилска област по-рано днес също имаше ограничения и проблеми. Забранено беше преминаването на тирове над 12 тона по направленията Кюстендил - София в района на Конявската планина, по пътя Кюстендил - Дупница и в посока граничен пунк Гюешево. Заради натрупаната близо 10-сантиметрова снежна покривка имаше закъсали товарни автомобили по пътя Кюстендил – Дупница в районите на „Черна нива” и „Бинека”, както и аварирал автобус.

Нивата на реките Струма и Места в Югозападна България също са високи, но за сега остават далеч под критичните стойности. И двете реки имат свободни обеми от около метър и половина. В областния щаб за реакция при бедствия и кризи в Благоевград не са подавани сигнали за преливащи язовири.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов: Няма опасност за живеещите в крайречните градове и села
Нено Димов: Няма опасност за живеещите в крайречните градове и села
Ще има ли отлив на потребители след скандала с „Фейсбук“?
Ще има ли отлив на потребители след скандала с „Фейсбук“?