НОВИНИ

Успешно приключи пътешествието с надуваема лодка по река Камчия

Двамата ентусиасти, които тръгнаха с надуваема лодка по река Камчия от шуменското село Хан Крум завършиха успешно пътешествието си до устието на реката. Разстоянието, което изминаха за два дни е 107 километра. Това е вторият опит на Галин и Николай да преминат по този маршрут. Миналата година те прекратиха плаването си на 50-ия километър заради няколко инцидента в буйните води на Камчия.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
12:19, 05.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пътешествието по река Камчия с надуваема лодка е сбъдната мечта за братовчедите Галин и Николай. В края на успешното плаване те бяха посрещнати от свои близки.

Въпреки че река Камчия отдавна не е пълноводна, все още е опасна за прекосяване, защото водните препятствия са навсякъде.

Галин Дяков: Най-вече паднали дървета, които образуват естествени бентове и в останалия коридор вода, където го има, водата е много бърза и времето, за което да преценим каква маневра да направим и как да я направим, изисква опит, който миналата година натрупахме и тази година приложихме вече.

Натрупали вече солиден опит, двамата осъществиха плаването без контузии и без загубен багаж.

Николай Давидков: Тези два дни имаше достатъчно вода. Плитчините само ни задържаха и забавяха и не се е налагало да излизаме и носим лодката.


;

След успешния преход по река Камчия, двамата ентусиасти са убедени, че ще продължат да плават с каяк. Следващата им цел е да получат професионална подготовка и да се изправят пред по-сериозно предизвикателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители на череши излязоха на протест заради ниски изкупни цени
Производители на череши излязоха на протест заради ниски изкупни цени
Описват щетите в пострадалите от торнадо села край Варна
Описват щетите в пострадалите от торнадо села край Варна