НОВИНИ

Устройство за достъп до природен газ, монтирано на тротоара

Устройство, осигуряващо достъп до природен газ на една от улиците в квартал "Струмско" в Благоевград, се оказва на средата на тротоара. За това алармираха жители на квартала. Местните хора се опасяват, че съоръжението ще създаде доста проблеми за пешеходците.

bnt avatar logo
от БНТ
07:17, 24.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Съоръжението за доставка на газ, около което е излята бетонна отливка, се оказва на средата на пешеходното пространство, след като оградата на имота, граничещ с него, е изместена с около метър навътре. Според хора от квартала преместването на оградата се е наложило заради кадастралния план. Така тя се изравнява с оградите на съседните имоти.

Потърсихме дружеството, собственик на съоръжението.

"Когато сме го изграждали от кадастралната подложка, използвана при проектирането му, границата на имота е била точно там, където е сложено нашето съоръжение. След това изглежда има промяна в кадастъра и границата на имота е дръпната с около 1.20 м навътре. Не е проблем, ще направим ремонтни дейности, които ще го обезопасят и няма да е опасно", обеща Борислав Борисов – представител на газоразпределителното дружество в Благоевград.

От дружеството заявиха, че ще предприемат мерки за преместване на съоръжението след като изтече забраната за строителни дейности на 31 март. Ще съгласуват дейностите си и със собствениците на имота, с който граничи то.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Арнаудова: Няма личен мотив в убийството на Георги в Борисовата градина
Румяна Арнаудова: Няма личен мотив в убийството на Георги в Борисовата градина
Снегът се превърна в любимата играчка на панда от китайски зоопарк
Снегът се превърна в любимата играчка на панда от китайски зоопарк