НОВИНИ

Увеличава се броят на жертвите на урагана Матю

Броят на жертвите от урагана Матю нарасна до 25, след като опустошителната буря премина през Бахамите. Стихията почти достигна южните части на Съединените щати, където броят на евакуиралите се достигна 2 милиона души.

Георги Петров
от Георги Петров
07:23, 06.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
увеличава броят жертвите урагана матю

От вторник насам бурята премина последователно през Куба, Хаити и Доминиканската република с ветрове със скорост, варираща от 190 до 230 километра в час. В Хаити ураганът отне живота на 21 души и доведе до отмяна на планираните в неделя парламентарни и президентски избори в страната. Южната част на страната остана изолирана от света, след като ураганът повали мост и нанесе тежки поражения на редица сгради, включително и на болнични заведения.

НЕИДЕНТИФИЦИРАНА ПАЦИЕНТКА В БОЛНИЦА: Чакам тук от 12 дни. Бях готова за преглед на рентген във вторник, но тогава ни връхлетя урагана.

Съединените американски щати изпратиха помощ на Хаити във възстановяването от урагана, докато населението в Джорджия, Флорида и Южна Каролина на свой ред се подготвя за идването на стихията. Девет американски военни хеликоптера ще пристигнат в Хаити днес наред с около 200 войници, които ще участват във възстановителните дейности.

В самите Щати масовата евакуация обхвана два милиона души и над 50 скъпи военни самолета от базите под опасност от Матю. Заради приближаващия ураган повечето авиокомпании вече отмениха полетите си в застрашените райони. Ураганът Матю е от категория 3 и се смята от метеорологичните експерти за най-опасната буря, връхлитала Карибския регион през последните 10 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още злоупотреби в Медицинския университет
Още злоупотреби в Медицинския университет
Полша отхвърли спорен законопроект за забрана на абортите
Полша отхвърли спорен законопроект за забрана на абортите