НОВИНИ

Увеличават заплатите на учителите със задна дата

Следващите четири години учителските заплати постепенно ще нарастват. Това съобщи в Казанлък министърът на образованието Красимир Вълчев. От първи септември възнагражденията на преподавателите се увеличават със средно 15 процента.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 12.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Министър Вълчев присъства на официалното откриване на новия Национален център по природоматематически науки към Математическата гимназия в града. Част от него се срути през 2015 година при ремонтни дейности, а сградата беше възстановена със средства, отпуснати от правителството и дарители.

На тържественото откриване беше обявено, че Община Казанлък подкрепя дарителската кампания на БНТ за българските училища в чужбина - "Прозорец към Родината". Гостите подариха книги и учебници с лично послание към малките ни сънародници в чужбина. За увеличението на учителските заплати Вълчев коментира, че за първи път средното възнаграждение в сектора надвишава средната работна заплата.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: ,,Да, реални са ако имаме възможността да изпълним ангажимента за двойно увеличение на възнагражденията за четири годишен период и 2021 г средната учителска заплата и ще достигне дори 130% от средната за страната която прогнозираме че ще се увеличи междувременно също и то значително тъй като това е тенденцията от последните години за увеличаване на средната заплата за страната. Това, което може да кажем че 15% то увеличение, което правим сега от 1 септември за първи път от десителетие средната учителска заплата ще надвишава средната заплата за страната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи ще следят за реда на първия учебен ден
Полицаи ще следят за реда на първия учебен ден
​От днес до края на седмицата бул. Витоша се превръща в Алея на книгата
​От днес до края на седмицата бул. "Витоша" се превръща в "Алея на книгата"