НОВИНИ

Увеличение на заплатите с 40 процента искат социалните работници в Пловдив

Увеличение на заплатите с 40% и диференцирано заплащане според обема на работата искат социалните работници в Пловдив. Сумите, които получават много от служителите отново са под минималната работна заплата за страната. Това съобщиха от синдикалната организация на работещите в дирекцията за социално подпомагане в града.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
19:35, 20.01.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Служителите настояват за отпускане на допълнителни средства в бюджета още през тази година с постановление на Министерския съвет. Освен увеличение на заплатата, работещите в държавната структура се надяват да се въведе и система за финансови стимули при по-голям обем работа, извършена от служителите:

София Божанова – синдикална организация на „Подкрепа“: Вече сериозно е застрашен административният капацитет на дирекциите „Социално подпомагане” и тяхното нормално функциониране, защото, заради ниските заплати и лоши условия на труд, напускат квалифицирани служители.

Парите, които получават сега, много от социалните работници са под минималната работна заплата и това не ги мотивира при изпълнение на служебните им задължения. Някои от ангажиментите често са рискови като анкетирането на кандидати за помощи например.

Нина Танчева – социален работник: 2048 Ходим сами без полиция, без охрана обикновено по двама социални работника.

Липсата на кадри е само един от проблемите на социалните работници. Те искат и подобряване на условията на труд:

Александър Вълчев – социален работник: И както тука виждате, тясно е, помещението е старо, амортизирано е всичко. Нямаме бюра и особено консумативи.

Социалните работници настояват да се одобри изискването за образователно ниво "бакалавър" при постъпване на работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият граничен пункт на Дунав мост отваря 20 години след първата копка
Новият граничен пункт на Дунав мост отваря 20 години след първата копка
Въоръжени атакуваха хотел в Кабул
Въоръжени атакуваха хотел в Кабул