НОВИНИ

Уволнения в АПИ заради проблеми със системата за електронните винетки

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 05.01.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

;

Системата за електронните винетки влезе в сила от 1 януари тази година. Въвеждането ѝ беше съпроводено от множество неуредици - основно с липсата на достатъчно терминали за закупуването им в пощите, бензиностанциите и граничните пунктове. Заради проблемите със системата беше въведен гратисен период за шофьорите до 15 януари, като по-късно беше обяснено, че всъщност такъв гратисен период няма, просто до тогава "Пътна полиция" няма да глобява за липсваща винетка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С мразовит уикенд ни посреща 2019 г.
С мразовит уикенд ни посреща 2019 г.
Бруно Марс подари скъпи часовници на членовете на групата си
Бруно Марс подари скъпи часовници на членовете на групата си