НОВИНИ

В ареста остава полицаят, който открадна цигари

Съдът остави в ареста пътния полицай Веселин Асенов, обвинен за кражба на цигари и опит да подкупи свои колеги при ареста. Другият заподозрян по случая - Ивайло Илиев, известен като Малкия Куман, също остава с най-тежката мярка за неотклонение.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
20:02, 04.05.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Малко след като в МВР идва сигнал, че крадци изнасят чували от хранителен магазин в "Люлин 6", патрул спира двамата заподозрени. В колата е намерен чувал с цигари, заедно с пластмасовите стойки. Според полицаите Асенов показал служебна карта на МВР и им предложил 200 лева подкуп. Защитата заяви, че задържането е далече от магазина, а на записите от камерите не се разпознават лица. Съдът прецени, че доказателствата са достатъчни. Оцени Асенов - със завишена обществена опасност, защото е полицай. И отбеляза, че Малкия Куман е осъждан многократно за кражби.

Емануил Йорданов - адвокат на пътния полицай: Аз не бих се хвалил с приятел, който е осъждан многократно, но в крайна сметка държавата ни е малка. Всеки познава най-различни хора. Вие само ангели ли познавате? Моят клиент няма какво да обяснява. Той е намерен в една кола и оттам - нататък няма никакви доказателства той да има отношение към този чувал.
БНТ: А тези цигари, които са открити в автомобила?
- Вие чухте какво е обяснението на един от обвиняемите - той е казал, че ги е намерил между две коли.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕЦБ спира печатането на банкноти от 500 евро
ЕЦБ спира печатането на банкноти от 500 евро
113 години от смъртта на Гоце Делчев
113 години от смъртта на Гоце Делчев