НОВИНИ

Разкрита е дарителска сметка за пострадалите от пожара в Дряново

Общината в Дряново разкри дарителска сметка в помощ на живеещите в блока, който вчера вечерта беше ударен от мълния. Както ви съобщихме в късните ни новини снощи - изгоря целия покрив на сградата, има и наводнени апартаменти. Няма пострадали благодарение на пожарната и полицията. Част от хората вече се върнаха в жилищата си. Служители на "Енерго Про" обаче все още работят по възстановяване на тока в кооперацията. Дарителската сметка е поместена в сайта на общината.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:52, 04.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Мълнията изпепели целия покрив на кооперацията. При гасенето на пожара апартаментите на последните етажи са наводнени. Една от потърпевшите е 86-годишната Недка.

Недка Димоларева, жител на блока: Трясна се, удари.. Няма и 10 минути и пламна всичко вече, аз не исках да излизам почнах да се тръшкам и ме смъкнаха долу, смъкнаха всички хора, пожарникарите, дойде вече и пожарната!

Възрастната жена била евакуирана като останалите жители на блока и прекарала нощта при дъщеря си. На сутринта с ужас видяла, че освен покрива са изгорели и таванските помещения.

Недка Димоларева, жител на блока: Всичко изгоря, половината ми покъщнина е горе. Библиотека имаше, уредено всичко с мокети отдолу подредено и гости сме посрещали там.

Кметът на Дряново обясни за "По света и у нас", че със сигурност на покрива е имало един гръмоотвод, а според домоуправителят е имало и втори. Проверки и профилактики обаче никога не са правени.

Мирослав Семов, кмет на община Дряново: Факт е, че от много години не е правена инспекция на гръмоотводната система и също е факт, че няма нормативна уредба, която да задължава домоуправителите или собствениците на жилища да извършват периодично такива проверки!

Тепърва комисии ще извършват огледи на място и ще описват нанесените щети от пожара. Община Дряново ще иска и спешна помощ от междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един загинал и двама ранени при тежък инцидент край Шабла
Един загинал и двама ранени при тежък инцидент край Шабла
Представиха новата поетична книга на Венцеслав Филипов в Кюстендил
Представиха новата поетична книга на Венцеслав Филипов в Кюстендил