НОВИНИ

В Банско дипломати премериха сили в ските

За десета поредна година в Банско се проведе ски състезание за дипломати и официални български представители за Купата на министъра на външните работи Екатерина Захариева.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 16.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Над 20 дипломати се включиха в тазгодишната спортна надпревара и премериха сили в няколко категории: слалом за мъже-дипломати, слалом за дами, за деца и приятели. Мартин Михел от посолството на Швейцария спечели състезанието при мъжете, а при дамите най-бърза бе Антонела Ренци от посолството на Италия. Министър Екатерина Захариева, под чиято егида премина събитието, също участва в спортната надпревара.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Аз много благодаря на дипломатическия корпус в България, че е така активен, защото истината е, че и по този начин също се прави дипломация чрез спорта, чрез сближаване в по-неформална обстановка. Посланието е, че заедно, независимо къде живеем, независимо каква религия изповядваме, чрез спорт, култура, приятелство, трябва да движим света напред.

Сред най-малките участници тази година бе Сирма Токева.

Елена Атанасова, UNICEF-България: Тя беше тук, когато беше на три месеца и сега е на 5 години и за първи път участва като състезател. Идеята е заедно да се пуснем и независимо от възрастта и уменията всеки да завърши.

Юбилейното, десето издание на състезанието за Купата на министъра на външните работи, премина при отлична организация и добро време за ски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват жестокост над коне в Русе
Разследват жестокост над коне в Русе
Карадайъ: Тероризмът няма народност, религия, етнос
Карадайъ: Тероризмът няма народност, религия, етнос