НОВИНИ

В Боливия избягват задръстванията с градски лифт

В Боливия намериха изход от тежките и неприятни задръствания. Преди дни беше завършено въздушното трасе между административната столица Ла Пас и едно от предградията Ел Алто.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:46, 11.03.2019
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Тук няма шум, клаксони, вредни изпарения. Има тишина, спокойствие и красиви гледки. В Ла Пас вече могат да използват междуградски кабинков лифт. Трасето е с дължина 33 км и представлява 10 свързани по между си линии. А пътуването между Ла Пас и Ел Алто вече е по-скоро удоволствие, а не загуба на ценно време.

Роса Мари Тапиа: Много добра възможност, а и стигаш по-бързо. Не е нужно да сменяш няколко автобуса. Освен това те са по-пълни и неудобни. А кабинките са спокойни и сигурни, а и виждаш красиви гледки."
Хуан Карлос Зарсури: Този тип транспорт беше необходим, защото ние сме в един голям и натоварен град, а кабинките много промениха нещата. Днес можеш да идеш до всяка част на града, защото линиите са свързани - може на юг или на север, навсякъде."

В най-високата си част кабинките са на около 4 км над земята, в най-ниската - на малко над 3,5 км. Правителството е инвестирало в проекта 740 милиона долара. А градският лифт е построен от австрийска компания. Проектът е завършен за седем години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светият синод и Главното мюфтийство подкрепят Закона за вероизповеданията
Светият синод и Главното мюфтийство подкрепят Закона за вероизповеданията
Български лекари ще лекуват персонала на мисията на ЕС в Мали
Български лекари ще лекуват персонала на мисията на ЕС в Мали