НОВИНИ

В Гърция разследват връзка между пратка наркотици и "Ислямска държава"

Гръцките власти разследват огромна пратка от синтетични наркотици, заловена в Пирея. Има подозрения, че тя е свързана с терористичната групировка "Ислямска държава". Операцията на гръцката икономическа полиция е извършена в сътрудничество с американската Агенция за борба с наркотиците - ДЕА.

гърция разследват връзка пратка наркотици ислямска държава
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 06.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

При операцията на Отдела за борба с наркотиците към гръцката икономическа полиция са заловени около 26 млн. таблетки, съдържащи обезболяващото трамадол, което се продава само с рецепта. Пратката е пристигнала в Пирея на 10 май.

Константинос Христу, Отдел за борба с наркотиците към икономическата полиция: "В пратката имаше 480 кашона, скрити зад кашони със спално бельо".

Кашоните с трамадол са пътували транзитно за Либия и са заловени по сигнал от американската ДЕА.

Лукас Данабасис, директор на Отдела за борба с наркотиците към икономическата полиция: "Компанията, която е изпратила таблетките, и тази, която е щяла да ги получи в Либия, и преди са били замесени в подобен трафик. Либийската компания се подозира за връзки с "Ислямска държава".

ООН и други организации съобщават, че такива хапчета с наркотично въздействие се употребяват редовно във военните зони в Сирия, особено от бойци на джихадистката групировка. Стойността на задържаните таблетки се изчислява на 13 милиона долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина драматургът Питър Шафър
Почина драматургът Питър Шафър
Хайка за стоки без бандерол в Пазарджик
Хайка за стоки без бандерол в Пазарджик