НОВИНИ

В Карин дом обучават родители на деца с увреждания за социални сътрудници

В Карин дом започна обучение на безработни родители на деца с увреждания в специалностите “Сътрудник социални дейности” и “Електронна търговия”. То е безплатно и ще е с продължителност 10 месеца. Успешно завършилите ще получат сертификати. Обучението се провежда по проект “Подкрепа за родители на деца с увреждания за социална и професионална реализация”, финансиран с европейски средства.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
17:00, 18.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Програмата е отворена за всички родители на деца с увреждания. Желанието на експертите в Карин дом е да ги насърчат в търсенето на работа и реализирането на пазара на труда. За целта е разработена и електронна база дани, където родителите могат да се регистрират, а работодателите да обявят свободни позиции.

Веселина Василева – Фондация “Карин дом”: “Идеята е да има още един прозорец, където да могат да се срещат родители и работодатели и да намират общите интереси, да подадат ръка на родителите и да осигурят било почасови или други възможности за заетост.”

Сред професиите, които родителите на деца с увреждания избират да се обучават, е социален сътрудник.

Станимира Кънчева – родител: “Реших, че бих искала да бъда полезна не само на своето дете, но и на много други хора, които са в нашето положение.”
Веселина Тинчева – специалист по социални дейности: “Ще бъдат застъпени дисциплини от сферата на правото, на медицината, на психологията и педагогиката.”

Електронната търговия пък дава възможност на много родители да работят от вкъщи, докато се грижат за децата си.

Калина Кънчева – икономист: "Да могат да заработват допълнително и да се позиционират на пазара на труда, каквито са усилията на целия проект."

Все още има свободни места в групите за професионална квалификация. От януари догодина ще има възможност за обучение на още безработни родители на деца с увреждания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермите, в които откриха яйца с фипронил, остават под възбрана
Фермите, в които откриха яйца с фипронил, остават под възбрана
Почина дипломатът Асен Златанов
Почина дипломатът Асен Златанов